lifecenter
Warme maaltijden
Een van de meest in het oogspringende activiteiten van LifeCenter is de verstrekking van warme maaltijden; LifeMeals. Dit sociale restaurant is een laagdrempelige gelegenheid in Almelo voor gezinnen, dak- en thuislozen en iedereen die door slechte financiële omstandigheden geen geld heeft voor een warme maaltijd.

Al enkele jaren serveren vrijwilligers een warme maaltijd aan mensen die dit om uiteenlopende redenen hard nodig hebben. Maar, naast het eten van een maaltijd, is het er ook gezellig. Er wordt uitgebreid aandacht gegeven aan de gasten.

Belangrijk is dat er ook wordt geluisterd naar hun verhaal. Want de ‘gasten’ van LifeMeals kunnen, naast het eten, ook een gesprek aanvragen met een medewerker van LifeCenter over allerlei uiteenlopende zaken of problemen. Waar mogelijk zal het LifeCenter daar vervolgens iets mee doen. Bijvoorbeeld helpen bij doorverwijzing naar passende professionele hulp.

Tijd
Men kan elke woensdag en donderdag tussen
17.00 – 19.00u binnenkomen om te eten.

Bezoekadres:
Hofkampstraat 169
7607 NG Almelo

Meer informatie:
www.life-center.nl
www.life-center.nl/lifemeals
info@life-center.nl

 


eethoek
De eethoek.

https://www.facebook.com/Moniquevandeeethoek/timeline
Deze groep is bedoeld voor minderbedeelde mensen, die willen meeloten op een gratis maaltijd.

Wij koken elke dinsdag en vrijdag voor gemiddeld 50 gasten een warme gezonde GRATIS maaltijd met een toetje na. Daarnaast beginnen wij volgende maand met workshops om onze gasten bewust te maken van hun eigen kracht en op deze manier te stimuleren dat men weer zelfredzaam wordt. Maar ook om de grote groep kinderen te laten zien dat het anders kan.
Denk daarbij aan een lezing van Bert Hummels over Normen en Waarden, de kindertelefoon, koken met een Kok met een klein groepje kinderen.


De Buurvrouw Almelo.

debuurvrouwalmelo.nl

Bij de Buurvrouw is er altijd plek aan tafel.  Gezellig koffie drinken en met elkaar koken en eten. Bij de Buurvrouw word je altijd gezien en gehoord.

Bij de Buurvrouw staan we voor elkaar klaar, we  kunnen helpen met klusjes, tips geven, hulp bij het invullen van formulieren en allerlei andere dagelijkse dingen. De Buurvrouw kent altijd wel iemand die je verder komt helpen….

De Buurvrouw is een partner die je verder kan en wil helpen!

 


warme maaltijd over
Facebookgroep: 0546 warme maaltijd over

https://www.facebook.com/groups/910825132303163/
Meld je aan bij de Facebookgroep 0546 warme maaltijd over. Deze groep is voor iedereen die een warme maaltijd over heeft, of kan gebruiken. Het aangeboden eten is vers bereid en GRATIS. Iedereen mag lid worden.

 


De ruil voor hulp hoek

Deze hoek ruilt spullen voor eten.
Dus bijvoorbeeld een kandelaar voor een pak rijst, of aardappels, macaroni, saus, groente.

Klik hier voor meer informatie

 

 

 


voedselbanken
Voedselpakket
De Voedselbank Almelo verzamelt voedsel in en reikt dat uit aan diegenen die rond het bestaansminimum leven en nauwelijks geld hebben voor kleding en voedsel.

Wanneer komt iemand in aanmerking voor een voedselpakket?
Als je niet meer dan € 180,- per maand (eenpersoonshuishouden, € 60,00 meer per persoon in uw huishouden, check de bedragen op de site) overhoudt om te besteden aan eten, dan kun je een voedselpakket aanvragen. Als (landelijk vastgesteld) criterium voor verstrekking wordt uitgegaan van een bepaald maximum leefgeld per maand. Daarmee bedoelen we het inkomen dat resteert ná aftrek van vaste lasten als huur, gas, elektriciteit, water, verzekeringen, ziekenfonds, aflossingen van schulden en dergelijke. Dat leefgeld is bedoeld voor de variabele kosten van een huishouden, zoals eten, kleding en andere zaken. Als je niet meer dan € 180,- per maand (eenpersoonshuishouden, € 60,00 meer per persoon in uw huishouden, check de bedragen op de site) overhoudt om te besteden aan eten, dan kun je een voedselpakket aanvragen.

Bezoekadres:
St. Egbertuskerk
Bornerbroeksestraat 160, Almelo

Meer informatie:
www.voedselbankalmelo.nl
06 4160 5996
info@voedselbankalmelo.nl

 

 


boodschappenmand
De Boodschappenmand helpt gezinnen en alleenstaanden die in een (financiële) noodsituatie verkeren. De aanvragen worden ontvangen via verschillende Almelose stichtingen, instanties en maatschappelijke organisaties.

Meer informatie:
www.boodschappenmandalmelo.com
boodschappenmand@telfort.nl

 

 


leger-des-heils
Bij de Dagopvang van het Leger Des Heils is er iets te eten en te drinken, je kunt er douchen, je kleding wassen of omruilen en natuurlijk mensen ontmoeten.

In de nachtopvang kunnen dak- en thuislozen ook iets eten en ze hebben de mogelijkheid om te douchen.

Bezoekadres:
Troelstralaan 1
7604VW Almelo

Meer informatie:
www.legerdesheils.nl
(036) 539 81 11