Logo

Wie/Wat:
Het Maatschappelijk Werk is een algemene basisvoorziening waar iedereen gebruik van kan maken. Aan de hulpverlening zijn geen kosten verbonden. Wij ontvangen voor ons werk subsidie van de gemeenten in ons werkgebied.

Waarom/voor wie:
Het leven van alledag brengt allerlei problemen met zich mee. Vaak bent u zelf in staat deze problemen op te lossen, eventueel met behulp van familie of vrienden. Soms is het nodig een deskundige te raadplegen zoals bijvoorbeeld een maatschappelijk werker. Bij het Maatschappelijk Werk kunt u terecht met allerlei vragen en problemen. Het kan hierbij gaan om advies, informatie, bemiddeling of begeleiding. Soms kan dit in een éénmalig gesprek, maar vaak zijn er meer gesprekken nodig.

Adres:
Bellavistastraat 7
7604 AD Almelo

Inloopspreekuur:
Inloopspreekuur op maandag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 9.30 uur
Dinsdag en donderdag van 15.30 uur tot 17.00 uur

Turks inloopspreekuur:
Maandag en woensdag:
8.30-9.30 uur

Meer informatie:
www.mwnwt.nl
0546-546300
contactformulier

 

 


bij-bosshardt

Wie/Wat:
Bij Bosshardt is een ontmoetingsplek in de buurt. Een ontmoetingsplek waar iedereen jong, oud, arm en rijk, allochtoon of autochtoon welkom is. Je kunt er terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Iedere bezoeker is deelnemer. De een wat actiever dan de ander. De activiteiten die door Bij Bosshardt worden georganiseerd worden bepaald door de wensen en behoeften in de buurt.

Waarom/voor wie:
Mensen die eenzaam zijn, gezelligheid zoeken, contacten zoeken kunnen terecht bij Bij Bosshardt. Bij Bosshardt voorkomt eenzaamheid en geeft mensen het gevoel erbij te horen. Het geeft contacten aan buurtbewoners die elkaar anders niet zouden ontmoeten. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor allerlei verschillende groepen. Het belangrijkste is dat de bezoekers van het steunpunt zelf aan zet zijn. Activiteiten zoals samen eten, knutselen, spellen doen worden door de bewoners zelf georganiseerd en hebben een belangrijke verbindende functie.

Wijkactiviteiten Kalender

Adres:
Troelstralaan 1
7604VW Almelo

Meer informatie:
cwzwoverijssel.legerdesheils.nl/bij-bosshardt-almelo
06 10990312

Naam contactpersoon: Marjolein Heijboer

 

 


Wie/Wat:
Online zelfhulp van mirro helpt om inzicht te krijgen in je eigen mentale gezondheid. En het biedt concrete hulpmiddelen om hier zelfstandig mee aan de slag te gaan: informatie, tips, tests, oefeningen, video’s en ervaringsverhalen. Met online zelfhulp kan je zelf aan de slag om te voorkomen dat zorgen problemen worden.

Waarom/voor wie:
Wat als angst je soms meer in de greep houdt dan je zou willen? Ben je al een tijdje somber? Kom je maar niet van die dip af? Maak jij je zorgen om je financiële situatie? Lig jij weleens in bed na te denken over allerlei zaken? Zit je relatie in een dip? Slaap jij vaak slecht?

Stichting mirro is een stichting zonder winstoogmerk. Om doorontwikkeling en onderhoud te kunnen continueren, vragen zij sinds eind januari 2017 een kleine vergoeding bij premium gebruik. Iedere module bestaat uit een zelftest, algemene informatie over het thema en het premium onderdeel Zelfhulp met extra uitleg, oefeningen en ervaringsverhalen. Voor dit premium onderdeel vragen zij nu € 7,-. Hiermee kun je één jaar onbeperkt premium gebruik maken van alle beschikbare modules. Anoniem.

Informatie:
mirro.nl/onlinezelfhulp/aandeslag/


dimence

Wie/Wat:
Dimence biedt geestelijke gezondheidszorg en welzijn voor iedereen in Oost Nederland. Wij zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, sekse en cultuur. Bijvoorbeeld voor mensen met een (manische) depressie, een fobie, een psychose, ADHD, autisme, dementie of een verslaving.

Waarom/voor wie:
Wilt u hulp van Dimence? Neem dan contact op met uw huisarts. Hij of zij kan u doorverwijzen. Uw huisarts meldt u aan bij Dimence. Vervolgens nodigen wij u uit voor een eerste kennismaking. Alleen wanneer u bent doorverwezen door een huisarts of een specialist komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Postadres:
Westerdok
Haven Noordzijde 45
7607 ES ALMELO

Meer informatie:
www.dimence.nl
0546 542 424

 

 


 

Wat kunnen jullie bieden aan het Armoedepact?:
Kennis, ervaring en kunde op gebied van psychiatrische en psychosociale problematiek. Concreet voorbeeld is inzet van RIBW medewerker bij maaltijd voorziening “de buurvrouw” locatie LdH “Bij Boshardt”.

Wat doet jullie organisatie?:
Wij bieden begeleiding aan psychisch kwetsbare mensen en hun netwerk op gebied van wonen werken leren en vrije tijd.


Contact:

almelo.ribwgo.nl

Contactpersonen:
Wiljan Geerts w.geerts@ribwgo.nl
Maggie Kruiskamp m.kruiskamp@ribwgo.nl
Inge van Braam i.vbraam@ribwgo.nl