speelgoedbank-almelo
Speelgoedbank Almelo De Speelgoedkast

Veel mensen moeten rondkomen van een klein budget, leven rond de armoedegrens; huisvesting, voldoende eten en kleding hebben prioriteit. Geld om speelgoed aan te schaffen voor de kinderen is er niet. Voor deze kinderen is een cadeau met hun verjaardag of een cadeautje met de feestdagen niet vanzelfsprekend, laat staan zomaar iets tussendoor. Om die reden willen wij deze kinderen helpen en hun leven een beetje leuker maken! Wij zamelen goed en herbruikbaar speelgoed in (geen knuffels) en geven het door aan gezinnen die van weinig geld rond moeten komen.

Almelo Doet Mee heeft verwijsbrieven voor de speelgoedbank.
U kunt ons vinden in het gebouw van de Inloop aan de Aa aan de Schuttenstraat 3.

Openingstijden:

  • woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
  • donderdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur.

 


stichting-babyspullen
Stichting Babyspullen biedt minima-ouders hulp bij het verzamelen van hun babyuitzet.
Stichting Babyspullen vindt immers dat elk kindje, ongeacht de financiële situatie van de ouders, recht heeft op een goede start. Wat zij doen is het landelijk inzamelen van babyspullen, om er vervolgens babystartpakketten van te maken welke zij verspreiden via oa Voedselbanken, kledingbanken, bureau jeugdzorg, tienermoederhuizen, consulatiebureaus en vele anderen. Mensen die ingeschreven staan bij de Voedselbank of andere hulpinstanties kunnen via deze instanties het babystartpakket aanvragen. www.stichtingbabyspullen.nl

kinderhulp
Kinderhulp helpt kinderen met minder kansen
Nationaal Fonds Kinderhulp zet zich al meer dan 50 jaar in voor kinderen in moeilijke thuissituaties die door financiële problemen buitenspel komen te staan. Met bescheiden financiële bijdragen voor bijvoorbeeld een tweedehands fiets, contributie voor de sportclub, een weekje kamperen of een Sinterklaascadeautje maken wij geluk mogelijk. Want elk kind verdient een beetje gewoon geluk om aan een betere toekomst te kunnen werken!

Hoe maakt Kinderhulp geluk mogelijk?
Kinderhulp helpt op een hele praktische en kindgerichte manier. Niet met onderzoeken of grote projecten maar gewoon met geld voor een fiets, kleding, een dagje uit, Sinterklaascadeautje of zwemles. Dingen die misschien vanzelfsprekend lijken maar enorm belangrijk zijn voor kinderen. Armoede sluit kinderen buiten en Kinderhulp wil dit helpen voorkomen. Geluk zit hem namelijk vooral in het kunnen meedoen, erbij horen. Zo is een fiets is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een middel om vriendschappen te onderhouden op weg naar school. En een zwemdiploma geeft je de vrijheid om in de zomer mee te gaan zwemmen.

Adres:
Nationaal Fonds Kinderhulp
Postbus 2130, 7420 AC Deventer

Bijdrage aanvragen:
kinderhulp bijdrage aanvragen
0570 – 611 899
info@kinderhulp.nl